İYİ ZEYTİNYAĞI NASIL ANLAŞILIR ? :

İYİ ZEYTİNYAĞI NASIL ANLAŞILIR ?

Asit oranı sıfıra yakın olan yağlar elbette kaliteli yağlardır. Ancak zeytinyağının kalitesine etki eden faktörler arasında ise: Zeytinin çeşidi, yetiştiği bölge, bölgenin klimatolojik (İklimsel) ve zeomorfolojik (Toprak yapısı) yapı ile hasat zamanı zeytinyağının tat, koku, renk ve vitaminler  açısından farklılık göstermesine neden olabilir.
Ayrıca uygun koşullarda toplanan zeytinlerin belirlenen süre içerisinde hijyenik ortamlarda sıkıma götürülmesi zeytinyağının kalitesinin artmasında önemli bir etkendir.
Kısacası; engüzel yağ sizin damak zevkinize uygun olan yağdır. Kullanacağınız yağa karar verirken kişisel tercihleriniz, bilgileriniz ile zeytinyağının duyusal ve kimyasal özelliklşeri belirleyici olmalıdır.
Günlük E vitamini gereksinimi kadınlar için 8 mg., erkekler için 10 mg. Dır. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ortalama 1.94 mg. E vitamini içerir. Bu miktar erkeklerde günlük E vitamini gereksiniminin %20’sini, kadınlarda ise %25’ini karşılamaktadır. İki yemek kaşığı (23 gr.) sızma zeytinyağı 10.5 mg. Fenolik madde içerir. Hergün ortalama tüketilen iki yemek kaşığı sızma zeytinyağı insan vücudunun dengeli gelişimini sağlarken yaşlanmaya ve hastalıklara karşı da vücut direncini arttırır.

ZEYTİNYAĞININ BESİN ve ENERJİ DEĞERLERİ :

•    100 gr. Zeytinde 224 kalori vardır.
•    100 gr. Zeytinyağında ise 30 mg. E vitamini bulunur.
•    Enerji değeri 85.7 k.cal. ve 35.23 Kj’dür.
 

21/10/2019 Gün Ortalama:0  Bugün31 ziyaret var  Sitede 1 Kişi var  IP:18.204.227.250